stoelmassage.jpg

Joke en/of Jan Scheffers
Praktijk Woudhuis
Het Kasteel 536
7325 PV Apeldoorn
055-3602455
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Voor wie? Waarom?

Iedereen  heeft af en toe een massage nodig. Ongemerkt krijgt uw lichaam meer invloeden op een dag dan u bewust bent. Dit kan leiden tot grote vermoeidheid, pijn of verstarring in het lichaam.
Massage helpt tegen stress, het bevordert ontspanning van lichaam en geest, het geeft nieuwe energie, kan verlichting geven bij pijn, zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een zware prestatie en kan bij sporten preventief worden toegepast om blessures en spierpijn te voorkomen.  

Massage activeert het immuunsysteem, de lymfeafvoer, de energiecirculatie, de doorbloeding en het algemeen welbevinden  en vergroot de weerbaarheid tegen ziekte.  Naast ontspanning kan massage ook een opwekkend en stimulerend effect hebben.  Daarnaast brengt massage je (weer) in contact met je eigen lichaamsbewustzijn.

Massage is een van de methoden om te zorgen dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen.
Het werkt ontspannend, geeft energie en vergroot het lichaamsbewustzijn.  Op het moment dat we ons meer bewust worden van ons lichaam komt de geest tot rust en worden de zintuigen geprikkeld. Het zelfvertrouwen zal groeien en u zult beter en positiever in het leven staan.

Bij sportbeoefening wordt inspanning geleverd. Elke inspanning, hoe klein ook, geeft afvalstoffen in het lichaam en dus ook in de spieren. Door middel van massagetechnieken is de (sport)masseur in staat om met zijn handen afvalstoffen sneller uit het lichaam te laten verdwijnen. Door de diverse massagetechnieken ontstaat er een sterk verhoogde doorbloeding. Er treden dan optimale omstandigheden op, die tot een versneld lichamelijk herstel leiden.
De afvalstoffen worden dan uit het lichaam verwijderd.  Waaronder het melkzuur, dat o.a. verantwoordelijk is voor de spierpijn en spierstijfheid. Het lichaam is dan weer beter in staat een zwaardere belasting aan te kunnen.

Simpel …………………………………… massage heeft een preventieve (uit)werking.

Tekenen dat u aan een massage toe bent:
- pijn in nek, rug en schouders
- depressie, eventueel in combinatie met hoofdpijn
- slechte nachtrust, snel geïrriteerd, lusteloos, onrustig en gejaagd voelen, moe,  uitgeblust
- de spanning zelf niet meer kunnen beïnvloeden
- RSI-achtige  klachten
- af en toe eens lekker genietend wilt wegdromen in een  onder (v)aardige handen

Massage is loslaten, even niks doen!