animatie2.jpg

Joke en/of Jan Scheffers
Praktijk Woudhuis
Het Kasteel 536
7325 PV Apeldoorn
055-3602455
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage, ook wel de Zweedse of klassieke massage genoemd, is een van de meest gebruikte massagevormen.  Bij deze klassieke massage wordt onder andere gebruik gemaakt van strijken, kneden, etc.
Het strijken gebeurd met weinig druk en lange halen over het lichaam.
Bij het kneden wordt er in de spieren en bindweefsel gekneed. Ook kan de huid worden gewrongen, gerold en kan er zachtjes in geknepen worden.
Door in de richting van het hart, met licht draaiende en bewegende druk op slecht doorbloedde punten uit te oefenen, wordt de bloedsomloop en lymfestroom gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Het ontspant en revitaliseert de spieren.

Van te voren zal de masseur de gewenste behandeling bespreken en waar de accenten moeten worden gelegd.  Daarbij zal de masseur vaak voelen waar de spieren stijf en verhard zijn en hier dan extra aandacht aan besteden.
Er wordt direct op de huid gemasseerd waarbij een massageolie gebruikt wordt om de huid soepel te houden en irritatie te voorkomen, met name bij beharing.

Doordat je het lichaam goed ontspant, kunnen ook allerlei gevolgen van pijn, vermoeidheid en stress worden verminderd. Ook helpt een ontspannen lichaam om je geest beter tot rust te brengen, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Ontspanningsmassage ………………………….. gewoon doen!